Efteruddannelse for fagpersoner
Få nye kompetencer i arbejdet med diabetes. Som fagperson kan man på tværs af landet efteruddanne sig på diabetesområdet.
Efteruddannelse giver mulighed for at få nye færdigheder. Som fagperson kan man blive opdateret med den nyeste viden, praksis og teknologi inden for diabetes.
Herunder kan du som fagperson finde efteruddannelser på diabetesområdet.
Bemærk, at den fysiske undervisning finder sted på specifikke uddannelsesinstitutioner.
Efteruddannelse for fagpersoner
En diplomuddannelse for diabetessygeplejersker. Uddannelsen forløber over 1½ år.
Målgruppe
Uddannelsen henvender sig til sygeplejersker, der har behov for en særlig viden inden for diabetes.
Udbyder
Uddannelsesforløbet er udviklet i et tæt samarbejde mellem Steno Diabetes Center Copenhagen, Steno Diabetes Center Aarhus og Steno Diabetes Center Sjælland i samarbejde med Københavns Professionshøjskole, Fagligt Selskab for Diabetessygeplejersker og Professionshøjskolerne Absalon og VIA.
Indhold
Uddannelsen er meget praksisnær og giver klinisk anvendelige færdigheder inden for diabetesområdet. Forløbet er bygget op af fem diplommoduler, som er placeret tre forskellige steder i landet: Københavns Professionshøjskole, Professionshøjskolen Absalon og VIA University College.
Det er også muligt at tage enkelte moduler.
En efteruddannelse for fodterapeuter over 13 kursusdage.
P.t. udbydes efteruddannelsen ikke, men man kan tilmelde sig en kursusagent for at få besked om nye hold. Der arbejdes på at etablere et fast udbud for Fodterapeutskolen i København og Fodterapeutskolen på Tradium i Randers.
Målgruppe
Uddannelsen henvender sig til statsautoriserede, privatpraktiserende fodterapeuter.
Udbyder
Efteruddannelsen udbydes af Fodterapeutskolen København i samarbejde med Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) og Danske Fodterapeuter. Efteruddannelsen er finansieret af SDCC og Kvalitets- og Efteruddannelsesfonden for Fodterapi og anbefales af Diabetesforeningen.
Indhold
Efteruddannelsen giver et teoretisk og praktisk fundament til at kunne give individuel behandling, der sigter mod at forebygge, opspore og behandle diabetiske fodsår og andre fodproblematikker hos personer med diabetes. En vigtig del er også at kunne give individuel rådgivning, som motiverer til nye vaner for sundere fødder.
Mangler vi noget?
Giv os et praj, hvis du mener, at vi mangler noget på denne oversigt. Så vurderer vi, om dit forslag skal med på listen.