Gå til hovedindhold

Podcasts til fagpersoner

Antallet af podcasts med relation til diabetes er hastigt voksende. Vi har samlet links til podcasts til fagpersoner, der ønsker at blive klogere på diabetes.

Indhold

  Diabetesforskerne

  Diabetesforskerne er en podcast udviklet af de fem Steno-centre til alle, der ønsker at blive klogere på forskning i diabetes. 

  Sammen om sundhed i Tingbjerg

  I denne podcastserie præsenteres forebyggende sundhedsindsatser i den udsatte bydel Tingbjerg. 

  Ramadan og diabetes

  Steno Diabetes Center Copenhagen har udviklet en podcast til fagpersoner om ramadan og diabetes. Her giver en læge, en sygeplejerske og en diætist deres råd til diabetesbehandling under fejringen.

  Diabetes Core Updates

  Diabetes Core Updates er en månedlig podcast henvendt til fagfolk, der ønsker at blive klogere på den nyeste forskning. Podcasten udgives af American Diabetes Association.

  24 spørgsmål til professoren

  I 24 spørgsmål til professoren interviewes forskere om deres arbejde. Podcasten udgives af Weekendavisen og er støttet af Carlsbergfondet. 

  Diabetes Care "On Air"

  Diabetes Care "On Air" er en månedlig podcast, som det amerikanske tidsskrift Diabetes Care står bag. Her interviewes forfatterne bag nogle af månedens vigtigste artikler. 

  This Week in Cardiology

  Hver uge giver This Week in Cardiology et overblik over den nyeste udvikling i kardiologiens verden. I et afsnit diskuteres diabetes som kardiovaskulær risikofaktor.

  Postdocs Talking

  Postdocs Talking søger at bygge bro mellem forskning og samfund gennem akademiske diskussioner om blandt andet sproget, industrien og kunsten i relation til diabetes. 

  Pharmacy Grand Rounds

  Amerikanske Mayo Clinic står bag et podcastafsnit om insulinpumpens oprindelse og udvikling, som også fremhæver de mest udbredte insulinpumper og forskellene mellem dem.

  Radio Ligevægt

  To læger står bag podcasten Radio Ligevægt, hvor BMI, kost og medicin diskuteres. Podcasten er skabt som et pilotstudie om forskningsformidling fra Forskningsenheden for almen praksis ved Københavns Universitet.

  Sidst opdateret: 29. februar 2024